Over ons - Predikant van De Oude Kerk in Soest


Ds. Kees Bregman

Kees Bregman (geb. 1959) is sinds 30 september 2007 predikant van De Oude Kerk van Soest. Hij begon zijn predikantschap in 1986 in de Zeeuwse dorpen Renesse en Noordwelle op Schouwen-Duiveland. Na bijna zes jaar verwisselde hij Zeeland voor de Randstad: ruim vijftien jaar werkte hij in en vanuit de Ichthuskerkgemeente-West in Zoetermeer-Noord.
Hij heeft theologie gestudeerd aan de rijksuniversiteit Utrecht. Voor twee vakgebieden in de praktische theologie heeft hij bijzondere belangstelling: pastoraat en homiletiek (predikkunde).
Wat het pastoraat betreft heeft hij zich sinds 1994 toegelegd op contextueel pastoraat: een vorm van pastorale zorg met bijzonder oog voor familieverhoudingen. Hij heeft zich hierin gespecialiseerd door de opleiding tot contextueel therapeut te volgen.
In het kader van de studie van de homiletiek is hij in oktober 2007 aan de Protestantse Theologische Universiteit gepromoveerd op een proefschrift over de taal van de preek. Begeleider was em. prof. dr. M. den Dulk, promotor was prof. dr. H.P. de Roest. Het proefschrift is getiteld ´De stem uit de oneindigheid. Over de talige vormgeving van preken in het licht van poëzie en poëtica van Martinus Nijhoff´. De uitgave is niet meer in de handel, maar nog wel bij de auteur verkrijgbaar.
Ds. Kees Bregman heeft bij De Oude Kerk een aanstelling in deeltijd (75%).
Daarnaast is hij docent-trainer bij de Stichting Contextueel Pastoraat in Nederland voor de postacademiale opleiding contextueel pastoraat (www.contextueelpastoraat.nl en heeft hij een kleine praktijk voor contextuele begeleiding en therapie (www.dekeper.nl).

Contactgegevens:
Dr. Kees Bregman
Schoutenkampweg 65
3768 AB Soest
tel. 06-17 25 65 44, e-mail:
Opbeltijd in de regel tussen 9.00 en 9.30 uur; bij geen gehoor: bel gerust op een ander tijdstip.
Vrije dagen: donderdag en zaterdag

Loading

De Oude Kerk

e-mail: info@oudekerksoest.nl
Adres: Torenstraat 1,
3764 CK Soest.
Tel. (035) 602 21 20
Elke zondag is er een kerk­dienst om 10.00 uur.

Predikant:
Ds. Kees Bregman
tel. 06-17 25 65 44, in de regel bereikbaar tussen 9.00 en 9.30 uur, vrije dagen: donderdag en zaterdag
e-mail:

Scriba Kerkenraad PGS:
e-mail: kerkenraad.pgsoest@gmail.com

Secretaris kernteam:
Mevr. Janny Voogt
tel. 035-602 10 87
e-mail:

Beheerder:
Mevr. Gerda Vugts
e-mail:

Cantor-Organist:
Mevr. Gonny van der Maten
tel. 031-742 56 28
e-mail:


 
  Deze website is afgeleid van Protestantsekerk.net, een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.