Pastoraat - Overlijden


Overlijden, gedachtenisdienst

Elke familie die zich verbonden weet met de oecumenische vierplek De Oude Kerk kan bij overlijden gebruik maken van de mogelijkheid tot het houden van een gedachtenisdienst in De Oude Kerk. Het is zinvol om in de ruimte van de kerk een gemeentelid te gedenken en hem of haar van daaruit naar een laatste rustplaats of naar de crematieplechtigheid te begeleiden.
Onze kerkelijke accommodatie is geschikt voor het ontvangen van familie en belangstellenden en voor condoleancebezoek.

Overleg, als u het uur van begraven of cremeren wilt vaststellen, allereerst met de predikant ds. Kees Bregman, tel. 06-17 25 65 44, e-mail: en - indien u een gedachtenisdienst in De Oude Kerk wilt - ook met de beheerder, mevr Gerda Vugts, e-mail: . Gerda Vugts is in principe alleen per email te bereiken, maar voor de diverse uitvaartondernemingen is zij in dringende gevallen bereikbaar via een 06-nummer.

Gedachtenis in de kerkdienst

Voor de leden van De Oude Kerk gemeente is het traditie dat de overledene wordt herdacht in de eerstvolgende viering. Hierbij wordt een gedachteniskaars met de naam van de overledene aangestoken aan de Paaskaars en op het doopvont geplaatst. Na de dienst wordt de kaars bij het gedachtenispaneel geplaatst.

In de laatste zondag van het kerkelijk jaar, eind november, worden alle overledenen van het afgelopen jaar herdacht. Hun namen worden bijgeschreven op het gedachtenispaneel, dat door onze voormalige wijkpredikant Ruud Bartlema is ontworpen. In de dienst worden de overledenen genoemd en de gedachteniskaars wordt opnieuw aangestoken aan de Paaskaars, door de familie, door bekenden of door de ouderling van dienst. Na deze dienst kan de familie de gedachteniskaars me naar huis nemen.

Loading

De Oude Kerk

e-mail: info@oudekerksoest.nl
Adres: Torenstraat 1,
3764 CK Soest.
Tel. (035) 602 21 20
Elke zondag is er een kerk­dienst om 10.00 uur.

Predikant:
Ds. Kees Bregman
tel. 06-17 25 65 44, in de regel bereikbaar tussen 9.00 en 9.30 uur, vrije dagen: donderdag en zaterdag
e-mail:

Scriba Kerkenraad PGS:
e-mail: kerkenraad.pgsoest@gmail.com

Secretaris kernteam:
Mevr. Janny Voogt
tel. 035-602 10 87
e-mail:

Beheerder:
Mevr. Gerda Vugts
e-mail:

Cantor-Organist:
Mevr. Gonny van der Maten
tel. 031-742 56 28
e-mail:


 
  Deze website is afgeleid van Protestantsekerk.net, een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.