Zomeropenstelling 2018 - De Oude Kerk


Zomeropenstelling De Oude Kerk 2016

De zomeropenstelling van de Oude Kerk is dit jaar van zondag 15 juli t/m zondag 26 augustus. De openingstijden zijn dinsdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.

De Stichting Kerk & Cultuur heeft het genoegen u uit te nodigen voor de officiƫle opening van de expositie Lucht, licht en lijnen, geschilderd door Teun Klumpers, op zaterdag 7 juli om 15.00 uur. Aansluitend is er een concert door Annemieke Hereijgers, fluit en Marleen de Bakker, harp.

Lucht, licht en lijnen, Schilderijen van Teun Klumpers

Zijn het landschappen? Ja, als dat ook stadschappen, dorpschappen of andere schappen mogen zijn en als ze mogen afwijken van de foto-realiteit, flink afwijken. Het gaat om de patronen, contouren, kleuren en contrasten die het geraamte van de zichtbare werkelijkheid vormen, dat is wat Teun Klumpers in zijn schilderijen wil vangen.
Soms is het resultaat bijna abstract, maar meestal is het behoorlijk herkenbaar. En hoe weinig detail de beelden over het algemeen ook tonen, toch zijn ze heel precies. Zijn meest recente werk wordt nu tentoongesteld in De Oude Kerk van Soest, eigenzinnige impressies van Nederland met als belangrijke ingrediƫnten lucht en water, natuur en beton, bomen en staal. Het zijn verbeeldingen van de werkelijkheid die overblijft na het sluiten van de ogen: lucht, licht en lijnen.


BONAIRE

terug

Loading

De Oude Kerk

e-mail: info@oudekerksoest.nl
Adres: Torenstraat 1,
3764 CK Soest.
Tel. (035) 602 21 20
Elke zondag is er een kerk­dienst om 10.00 uur.

Predikant:
Ds. Kees Bregman
tel. 06-17 25 65 44, in de regel bereikbaar tussen 9.00 en 9.30 uur, vrije dagen: donderdag en zaterdag
e-mail:

Scriba Kerkenraad PGS:
e-mail: kerkenraad.pgsoest@gmail.com

Secretaris kernteam:
Mevr. Janny Voogt
tel. 035-602 10 87
e-mail:

Beheerder:
Mevr. Gerda Vugts
e-mail:

Cantor-Organist:
Mevr. Gonny van der Maten
tel. 031-742 56 28
e-mail:


 
  Deze website is afgeleid van Protestantsekerk.net, een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.